Over Indonesisch restaurant Bojo

De neven Bob en John begonnen, na jaren gevaren te hebben op de Holland Amerika Lijn, vijftig jaar geleden Indonesisch restaurant Bojo. Ze wilden een plek waar je tot laat in de avond uitgebreid kon eten, zoals zij dit gezien hadden in vele wereldsteden. Het gezellige Bojo met zijn authentieke Indonesische keuken sloeg meteen aan, en zowel buitenlandse bezoekers als Amsterdammers wisten het restaurant al snel te vinden. Nog steeds is Bojo een van de populairste Indonesische restaurants van Amsterdam.

kokki.jpg

Onze keuken

Restaurant Bojo heeft altijd gewerkt met Indonesische koks. Alleen zij weten die heerlijke, authentieke smaak te creëren waar iedereen zo dol op is. We gebruiken altijd hoogwaardige producten, waar mogelijk afkomstig van lokale producenten.

kokki-2.jpg

Ta

Image by Akharis Ahmad
soto ayam DSC_0204-kl.jpg

De Indonesische keuken
 

De Indonesische keuken is zeer rijk en divers. Indonesië bestaat uit ruim 1.000 bewoonde eilanden die allemaal hun eigen, specifieke gerechten hebben. Families hebben vaak hun eigen recepten die steeds worden doorgegeven aan een nieuwe generatie. De Indonesische keuken heeft wel een aantal gemeenschappelijke kenmerken. Het hoofdvoedsel is rijst en bij de gerechten wordt altijd rijkelijk gebruikgemaakt van kruiden en specerijen. De bekendste zijn gemberwortel (djahé), koenjit (kurkuma), komijn (djinten), ketoembar (korianderzaad) en sereh (citroengras). Bovendien worden producten als kokos, pinda’s en boemboes (kruidenpasta’s) vaak gebruikt.

De Indonesische keuken werkt veel met contrasterende smaken. Zo wordt er bij hete schotels vaak een fris gerecht geserveerd, zoals atjar ketimoen (zoetzure komkommer).